logo regionale samenwerking Amsterdam-Amstelland & Zaanstreek-Waterland

Jeugdhulp regionale samenwerking
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Bericht geplaatst op: 7 april 2017

“Wat de nieuwe aanpak echt brengt is dat een kind niet meer geïsoleerd als probleem wordt gezien. Wat er voorheen gebeurde, is dat kinderpsychiaters therapie gaven aan het kind of het gezin. Nu ga je ook naar de bredere context kijken: waar moet eerst of vooral aan gewerkt worden? De nieuwe aanpak is een georganiseerde poging om integrale zorg te krijgen. Dat vind ik goed.

Daar is wel een lange adem voor nodig. We moeten leren loslaten. En ook werken aan een oplossing voor de overgang van 18- naar 18 + en voor het geld dat nu nog teveel gaat zitten in administratie per gemeente.”

Vincent Schouten
– Lid van de Raad van Bestuur a.i. Triversum

In de implementatie fase bouwen we aan een verhalenplatform vol verhalen, interviews, citaten, foto’s en dergelijke om te inspireren en verbinden. Het citaat is tijdens de conferentie Jeugdhulp 2018 op 24 maart 2017 opgehaald.

Heeft u ook een passend verhaal over de vernieuwing in de jeugdhulp, en wilt u dit delen met betrokkenen? Laat het de redactie weten. Dan nemen wij contact met u op.