logo regionale samenwerking Amsterdam-Amstelland & Zaanstreek-Waterland

Jeugdhulp regionale samenwerking
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Bericht geplaatst op: 19 december 2017

 

Komende tijd informeren wij u via werkberichten per email, over ontwikkelingen in de implementatie naar een resultaatgerichte jeugdhulp 2018 voor kind én gezin. In de werkberichten geven we aan wat nu belangrijk voor u is, en herinneren we u aan zaken die op orde dienen te zijn ter bevordering van de soepele overgang.

Handreiking voor professionals: hoe werken wij samen voor jeugd en gezin in 2018

De afgelopen tijd hebben lokale teams, verwijzers en jeugdhulporganisaties geoefend met de nieuwe werkwijze. Hier kwam een aantal vragen uit voort, waarop de documenten geen sluitend antwoord geven of waar ruimte voor interpretatie is. De inhoudelijke vragen over het werkproces zijn beantwoord in de Handreiking voor professionals – hoe werk je samen voor kind en gezin in 2018? Deze zijn ook gedeeld op de brede regionale jeugdhulpbijeenkomst van 13 november 2017 in Pakhuis de Zwijger met alle aanwezige jeugdhulporganisaties. De administratieve vragen worden beantwoord
in een document dat later wordt verspreid.

Aangepaste tarieven segment B, intensiteit duurzaam

Vanaf 1 januari declareert u duurzame jeugdhulp segment B per maand. Om dit proces te vergemakkelijken, zijn de tarieven omhoog aangepast.
De tarieven zijn nu gemakkelijk door twaalf (maanden) te delen.  Klik hier voor de nieuwe tarieven.

 Wist u dat…

 Toegang en werkwijze gecertificeerde instellingen

Op zorgomregioamsterdam.nl is deze week het document toegevoegd waarin de doelgroepen en werkwijze van de twee regionale gecertificeerde instellingen is uitgelegd. Zie het document.