logo regionale samenwerking Amsterdam-Amstelland & Zaanstreek-Waterland

Jeugdhulp regionale samenwerking
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Bericht geplaatst op: 14 januari 2019

De website www.ikzoekjeugdhulp.nl is vernieuwd. De afgelopen maanden zijn de wensen die zijn besproken met het Jeugdplatform, huisartsen, verwijzers en jeugdinstellingen verwerkt. Naast kleine wijzigingen die het gebruik verbeteren zijn er een aantal zaken nu anders.

U kunt zoeken op relevantie

Voor jongeren, ouders en verwijzers is het nu mogelijk om te zoeken op relevantie. Jeugdhulpaanbieders die hebben aangegeven dat ze expertise hebben in een bepaalde zorgvorm, worden als eerste getoond. Dit betekend dat u aan de hand van de zoekresultaten kunt zien of jeugdhulpaanbieders de zorg die u zoekt als expertise hebben of niet.

De jeugdhulpaanbieders kunnen vanaf dit moment zelf via hun eigen pagina aangeven of ze een expertise willen aantonen of niet. Ze worden hiervan per mail op de hoogte gebracht.

U kunt filters wissen

De website bevat nu ook de mogelijkheid om filters te verwijderen als u die bij het zoeken heeft toegepast. Ook slaat de website de filters op die u als laatst heeft gebruikt en moet u niet meer elke keer alles opnieuw invullen.

Daarbij is de url (het www – adres) herkenbaar gemaakt. U kunt deze in de toekomst delen zodat anderen kunnen zien waar je naar zoekt.

U kunt vergelijken

Als u naar het aanbod aan het kijken bent kunt u nu ook vergelijken. U kunt tot een maximaal van drie jeugdhulpaanbieders met elkaar vergelijken. Hierdoor kan er makkelijker gekeken worden waarvoor jeugdhulpaanbieders nog meer zijn gecontracteerd. Of ze ambulant of op locatie werken en welke specialismen ze hebben.

Zoekveld is verbeterd

De website had verschillende zoekvelden. Dit is terug gebracht naar een zoekveld. Ook hebben we een automatische aanvulling op kenmerken en namen van alle jeugdaanbieders aangezet. Hierdoor kan je sneller vinden waar je naar zoekt.

Heeft u opmerkingen, werkt er iets niet of verzoeken?

We hebben ons best gedaan om alle bugs die tijdens het ontwikkelen er waren eruit te halen. Uiteraard kunnen wij iets over het hoofd hebben gezien. Valt je iets op of werkt iets niet? Laat ons dit dan weten via info.zorgomregio@amsterdam.nl. Ook als je suggesties of ideeën hebt kunt u dit via het e-mailadres melden.