logo regionale samenwerking Amsterdam-Amstelland & Zaanstreek-Waterland

Jeugdhulp regionale samenwerking
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Bericht geplaatst op: 17 oktober 2019

Ben jij op zoek naar ander werk? Presenteer jezelf dan aan de Matchingstafel. Dat is de plek waar vraag en aanbod van personeel in de jeugdhulp en -bescherming in Amsterdam samenkomen. Aan tafel zitten zowel HR-professionals en recruiters van jeugdhulporganisaties als beschikbare kandidaten. Chawwa Stooker schoof aan en ging met passende vacatures naar huis.

Sneller een passend resultaat

De HR-afdeling van de Blijf Groep raadde Chawwa aan om plaats te nemen aan de Matchingstafel. Chawwa Stooker werkt op dit moment als maatschappelijk werker bij de Blijf Groep. Haar contract loopt echter binnenkort af, dus zij is op zoek naar ander werk.

Chawwa: Ik vond het heel spannend om te pitchen voor een grote groep en was best zenuwachtig. Gelukkig gaat het er vrij ontspannen aan toe en wordt goed uitgelegd wat de bedoeling is en stelt iedereen zich eerst voor. Daarna was ik zelf aan de beurt om me voor te stellen en te vertellen waar ik naar op zoek ben. Door middel van vraag en antwoord krijg je vervolgens met bepaalde organisaties een match en vallen andere organisaties af. Uiteindelijk vond ik dit gesprek meer ontspannen en prettiger dan een sollicitatiegesprek, omdat het vrijblijvender is. Ik vond met verschillende organisaties een match en ben inmiddels verder in gesprek met hen. Ik zou andere mensen de Matchingtafel absoluut aanraden, want het kost iedereen uiteindelijk veel minder tijd en je komt sneller tot een passend resultaat.

Ontwikkelwensen benutten

De matchingstafel is onderdeel van het project ‘Vakmanschap’ en heeft als doel talenten en ontwikkelwensen beter te benutten, mobiliteit in de sector te bevorderen en goed opgeleide jeugdprofessionals voor de sector te behouden. HR-adviseurs en recruiters wisselen vacatures uit en laten kandidaten zichzelf kort presenteren of pitchen ze zelf. Zo koppelen ze zoveel mogelijk kandidaten aan passende vacatures.

Meer weten?

Wil je meer weten over de Matchingtafel? Of wil je ook een keer komen pitchen?
Neem dan contact op met de HR-afdeling van jouw organisatie.

De Matchingtafel is een initiatief van het SIGRA-netwerk HR-adviseurs/recruiters jeugd. Dit netwerk bestaat uit Altra/de Opvoedpoli, de Bascule, Cordaan, Jeugdbescherming Regio Amsterdam, MOC ’t Kabouterhuis, Philadelphia, Samen DOEN, Spirit, Veilig Thuis, Blijf Groep.