logo regionale samenwerking Amsterdam-Amstelland & Zaanstreek-Waterland

Jeugdhulp regionale samenwerking
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Bericht geplaatst op: 8 juni 2020

Het tweede Transformatiecollege ‘Samen werken in de wijk, in een ‘gedwongen’ netwerk, hoe doe je dat?’ met Martien Kuitenbrouwer vindt plaats op woensdag 24 juni van 16:00 tot 17:00. De online inschrijving is nu geopend.

Wat is het thema?

In dit online college verbindt Martien Kuitenbrouwer wetenschap en praktijk. Zij vertelt over hoe je goed kunt samenwerken in ‘gedwongen’ netwerken. Netwerken waar jij als professional niet direct voor gekozen hebt maar wel mee moet samenwerken. Dit kunnen wijkteams zijn of een netwerk van professionals rondom een gezin. Gedwongen samenwerken vraagt om een andere werkwijze.
Vragen die aan de orde komen:

Over de spreker

Martien Kuitenbrouwer, historica en econoom, is betrokken geweest bij verschillende maatschappelijke innovatie initiatieven zoals het Kabinetonline en de Academie van de Stad. Ze onderzoekt vanuit de UVA verschillende manieren van samenwerken in de praktijk. Als voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Amsterdam-West weet ze als geen ander hoe de dynamiek van de praktijk is.

Praktische informatie

Wanneer:          woensdag 24 juni
Hoe laat:           van 16.00 tot 17.00 uur
Waar:                 online
Aanmelden:     https://neja.nl/inschrijven-actualiteitencollege-2/ 

Wie organiseert de colleges?

De Transformatiecolleges worden georganiseerd door het  Transformatieprogramma Jeugd en het Netwerk Effectieve Jeugdhulp Amsterdam (NEJA). Beide werken aan de vernieuwing van de jeugdhulp. De college’s zijn voor professionals en beleidsmedewerkers die werken voor jeugd en hun gezin (in de regio Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek –Waterland) en voor ervaringsdeskundigen.

Rena Eenshuistra – Coördinator NEJA
José Vianen – programmamanager Transformatie Jeugd Amsterdam – Amstelland