logo regionale samenwerking Amsterdam-Amstelland & Zaanstreek-Waterland

Jeugdhulp regionale samenwerking
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Bericht geplaatst op: 9 november 2020

Het is zover: het vierde Transformatiecollege zal plaatsvinden op donderdag 19 november 2020 van 16:00 uur tot 17:00 uur. Deze keer wordt het college gegeven door Suzanne de Ruig.

Suzanne de Ruig laat zien hoe we als professionals kunnen werken met de natuurlijke hulpbronnen van het gezin. Hoe ziet dit eruit in de praktijk, wat levert dit op en op welke manier draagt het bij aan de transformatie van jeugdhulp? Daar gaat ze op in.

Suzanne: “Als voogd, gezinscoach en systeemtherapeut werkte ik 16 jaar lang met jongeren en gezinnen. Ik heb lang geworsteld met wat ik kon doen om beter te kunnen helpen, duurzamer en meer betekenisvol te zijn voor gezinnen. Toen ik voor het eerst met een mentor van een jongere aan tafel zat, was dat zo’n eyeopener!
De sleutel naar betere en duurzame jeugdhulp is het gebruik maken van het vertrouwen, dat de jongere heeft in zijn eigen netwerk. Dat leren inzetten maakt het verschil.”

Suzanne de Ruig is oprichter van stichting JIM en ontwikkelaar van de gelijknamige aanpak. Begin september is haar boek verschenen: ‘Circulaire Zorg, van JIM-aanpak naar een nieuwe kijk op jeugdhulpverlening’.

Wanneer:          donderdag 19 november 2020
Hoe laat:           van 16.00 tot 17.00 uur
Waar:                online
Aanmelden:     https://neja.nl/inschrijven-actualiteitencollege-2/

De colleges worden goed bezocht, meestal door honderd à tweehonderd geïnteresseerden. Meld je aan, dan krijg je een link om mee te kijken (en praten).