logo regionale samenwerking Amsterdam-Amstelland & Zaanstreek-Waterland

Jeugdhulp regionale samenwerking
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Bericht geplaatst op: 2 maart 2021

Dit nieuwsbericht is afkomstig van de gemeente Amsterdam. 

In Amsterdam openen op 1 april de buurtteams hun deuren. Het buurtteam is er voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder. Jongeren en gezinnen met kinderen tot 18 jaar met vragen over opgroeien en opvoeden, kunnen terecht bij de Ouder- en Kindteams in Amsterdam. De buurtteams en OKT’s werken nauw samen. Het bieden van passende ondersteuning doet het buurtteam niet alleen. Samenwerkingspartners spelen hierin een belangrijke rol. Ook voor hen geldt deze update: wat zijn buurtteams, waar zitten de buurtteams, en hoe gaan we Amsterdammers de komende tijd informeren? 

NB: Is deze informatie relevant binnen uw organisatie? In deze bijlage vindt u een info pdf die u kunt delen. Op het intranet van uw organisatie kunt u dit bericht in de bijlage gebruiken (de twee geel gearceerde stukjes kunt u desgewenst aanpassen aan uw eigen organisatie). 

Wat zijn buurtteams?

Amsterdammers kunnen bij een buurtteam in hun wijk terecht met alle vragen op het gebied van sociale zorg, wonen, werk, meedoen, geld, gezondheid en veiligheid. Het buurtteam bestaat uit medewerkers maatschappelijke dienstverlening, multi-problematiek en een groot deel van de ambulante ondersteuning. De buurtteams leveren dan ook zelf een groot deel van de ondersteuning. Tegelijkertijd is het buurtteam partner in de buurt waarin alle organisaties – zorg, welzijn, veiligheid, wonen, formeel en informeel – er gezamenlijk voor zorgen dat inwoners de juiste ondersteuning krijgen.

Kijk voor meer informatie over Buurtteam Amsterdam op www.amsterdam.nl/buurtteams. Op de bijgesloten factsheet vindt u de antwoorden op de eerste vragen die Amsterdammers of cliënten kunnen stellen.

Locaties bekend

Op 1 april starten de eerste 33 buurtteams verspreid over heel Amsterdam. Er starten er vier in Oost, drie in Zuidoost, vier in Noord, vier in Centrum, vier in Zuid, zes in Nieuw-West en acht in West. De buurtteams worden in ieder stadsdeel geleidelijk verder uitgebreid, op basis van de behoefte in een bepaalde buurt of wijk.

Dit zijn:

 

Oost

Buurtteam IJburg

Buurtteam Watergraafsmeer

Buurtteam Zeeburg

Buurtteam Oud-Oost

 

Zuidoost

Buurtteam Bijlmer-Centrum

Buurtteam Gaasperdam

Buurtteam Bijlmer-Oost

 

Noord

Buurtteam Oud-Noord

Buurtteam Midden-Noord

Buurtteam Banne Buiksloot

Buurtteam Nieuwendam

 

Nieuw-West

Buurtteam Geuzenveld

Buurtteam Slotermeer

Buurtteam Slotervaart

Buurtteam Nieuw Sloten

Buurtteam Meer en Vaart

Buurtteam Wolbrantskerk

Centrum

Buurtteam Haarlemmerbuurt

Buurtteam Jordaan

Buurtteam Oostelijke Eilanden

Buurtteam Nieuwmarkt

 

Zuid

Buurtteam Rivierenbuurt

Buurtteam De Pijp

Buurtteam Oud-Zuid

Buurtteam Buitenveldert

 

West

Buurtteam Staatsliedenbuurt

Buurtteam Spaarndammerbuurt

Buurtteam Kolenkitbuurt

Buurtteam Erasmusparkbuurt

Buurtteam Landlust

Buurtteam De Baarsjes

Buurtteam Bellamybuurt

Buurtteam Van Lennepbuurt

 

Informatie over de buurtteams op relevante plekken

Amsterdammers zijn nu tot nu toe nog niet actief geïnformeerd. Daar brengen we nu verandering in. De komende periode worden alle (online) vindplekken in de stad voorzien van relevante informatie over de buurtteams. U speelt hierin een belangrijke rol.  Wat kunt u verwachten de komende tijd?

  1. Half maart: ontvangt u de folder ‘Buurtteam Amsterdam’. Deze is zowel digitaal als gedrukt beschikbaar en kunt u delen met Amsterdammers. Ook ontvangt u een basistekst die u kunt gebruiken op uw website.
  1. Eind maart ontvangt u meer informatie over de buurtteams en hoe de buurtteams zich verhouden tot de samenwerkingspartners in de stad.
  1. Vanaf 1 april is de website www.buurtteamamsterdam.nl bereikbaar. Daar vindt u alles over de buurtteams, de locaties en hun contactgegevens.

 

Vragen?

In de tussentijd kunt u met uw vragen terecht bij uw contactpersoon bij de gemeente Amsterdam, of bij het ondersteuningsteam: ondersteuningbuurtteams@amsterdam.nl.