logo regionale samenwerking Amsterdam-Amstelland & Zaanstreek-Waterland

Jeugdhulp regionale samenwerking
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Bericht geplaatst op: 7 december 2021

Weesp fuseert op 24 maart 2022 met de gemeente Amsterdam. De ondersteuning van Weespers vanuit de Jeugdwet gaat echter al per 1 januari 2022 over naar de gemeente Amsterdam.

Inwoners van Weesp worden vanaf december 2021 via diverse kanalen, waaronder lokale media, geïnformeerd met onderstaande informatie.

 

U ontvangt nu jeugdhulp?

Als u nu gebruikmaakt van jeugdhulp dan houdt u uw hulp. Uiterlijk 1 januari 2023 maakt iedereen uit Weesp in principe gebruik van zorgaanbieders waar de gemeente Amsterdam een contract mee heeft. Dat kan dezelfde aanbieder zijn als u nu heeft, maar ook een andere, als uw huidige aanbieder geen contract heeft met Amsterdam. Als uw huidige aanbieder geen contract heeft met Amsterdam, dan neemt het Sociaal wijkteam Weesp in 2022 contact met u op. Dit om te bekijken of en hoe u over kunt stappen naar een gecontracteerde aanbieder. Specifieke situaties kunnen om maatwerk vragen.

Jeugdhulp aanvragen vanaf 1 januari 2022

Vraagt u vanaf 1 januari 2022  jeugdhulp aan, dan doet u dat net als nu, via het Sociaal Loket Weesp. Zij helpen u verder en leiden u door naar het Sociaal Wijkteam Weesp. Hebt u in de tussentijd al vragen, opmerkingen of zorgen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met het Sociaal Loket Weesp. Of kijk op www.weesp.amsterdam.nl

 

Wat betekent dit voor u als jeugdhulpaanbieder?

 

Voor kernpartners:

 

Voor zorgaanbieders met een segment B-contract 2021:

 

Als u vragen heeft aan de gemeente Amsterdam over dit onderwerp kunt u een email sturen aan:  info@zorgomregioamsterdam.nl.