logo regionale samenwerking Amsterdam-Amstelland & Zaanstreek-Waterland

Jeugdhulp regionale samenwerking
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Bericht geplaatst op: 6 december 2022

Dit is een bericht van de gemeenten Amsterdam, Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel.

In verband met de verwerkingsduur van de aanpassing van de tarieven, verzoeken wij u om met ingang van 01-01-2023 tot en met 31-01-2023 het versturen van data via het berichtenverkeer uit te stellen. In deze periode, de berichtenstop, kunt u geen toewijzingen aanvragen. Voor zorg die in deze periode wordt gestart, dient u na afloop van de periode van de berichtenstop alsnog een toewijzing aan te vragen met behulp van het verzoek om toewijzing met een startdatum in januari 2023. Hiermee borgen wij de rechtmatigheid. Als onderdeel van het berichtenverkeer, kunnen er tijdens de berichtenstop ook geen declaraties worden ingediend voor de zorg gestart en verleend in 2022.

Bestaande aanbieders kunnen gewoon doorgaan met berichten (waaronder declaratieberichten) over 2022, dan wel regieberichten (305 start, 307 stop) over reeds (in 2022) afgegeven toewijzingen.

Wat NIET kan gedurende de berichtenstop is het volgende:

 Met ingang van 01-02-2023 zijn de nieuwe tarieven verwerkt en kunt u weer gebruik maken van het berichtenverkeer.

De ESJH aanbieders van de gemeenten Amsterdam, Diemen, Uithoorn en  Ouder-Amstel, waarvoor deze berichtenstop geldt, hebben 5 december een e-mail met een informatiebrief hierover ontvangen.