logo regionale samenwerking Amsterdam-Amstelland & Zaanstreek-Waterland

Jeugdhulp regionale samenwerking
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Inmiddels heeft Leanthe van Harten het stokje overgedragen en is Roos van Soomeren projectleider bij FamilieKracht

Naam project: FamilieKracht

Naam: Leanthe van Harten

Achtergrond opleiding: Onderzoeksmaster opvoeden en opgroeien (Universiteit Utrecht) en een master management (Universiteit van Cambridge)

Functie: Adviseur/projectleider

 

Wat is je grootste beweegreden om je in te zetten voor dit project?

In FamilieKracht zetten we vanaf de start, gezamenlijk en gecoördineerd, in op het vergroten van de veerkracht van gezinsleden door het aanleren van een effectieve stresshantering. Het is onze ervaring dat juist die focus op stressreductie ervoor zorgt dat het gezin weer in staat is om regie te nemen en er zo op alle leefgebieden rust ontstaat.

Wat gaat er straks, door jouw project, beter voor kinderen en gezinnen?

We versterken de veerkracht van de gezinnen. Dat betekent dat de gezinsleden handvatten hebben om met stress en emoties over allerlei onderwerpen om te gaan, dat ze zelf steunbronnen kunnen aanboren en dat er een veilige en gezonde omgeving voor de kinderen en jongeren is.

Wat ga je de komende tijd doen?

De eerste aandacht gaat naar het opzetten van het team. Dat betekent dat we vooral veel praten met alle partijen. Juist omdat FamilieKracht meerdere disciplines en deskundigheden combineert, hebben we de expertise van andere partijen nodig. Daarnaast zorgen we ervoor dat we de resultaten het komende jaar ook goed kunnen evalueren. Het team gaat aan de slag in Amsterdam- Zuidoost, Diemen en Ouder-Amstel.

Waar hoop je over een jaar te staan en wat gaat je daarbij helpen?

Over een jaar draait het team hopelijk goed; we werken er samen aan dat gezinnen zelf hun leven (weer) kunnen organiseren. Daarnaast hebben we de ervaringen systematisch bijgehouden en hebben we daarvan geleerd. Niet alleen van de ervaringen van professionals en de samenwerkingspartners, maar vooral ook van de ervaringen van de gezinnen.