logo regionale samenwerking Amsterdam-Amstelland & Zaanstreek-Waterland

Jeugdhulp regionale samenwerking
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Wanneer een jeugdige van meerdere jeugdhulporganisaties jeugdhulp krijgt, is één van hen de hoofdaannemer. De hoofdaannemer is de coördinerende jeugdhulporganisatie en het vaste aanspreekpunt voor het gezin. De hoofdaannemer neemt en krijgt de verantwoordelijkheid om te doen wat nodig is om het resultaat voor het gezin te behalen. De hoofdaannemer is altijd gecontracteerd bij de regio.

Het kan voorkomen dat een jeugdige/gezin specialistische jeugdhulp nodig heeft die de jeugdhulporganisatie zelf niet in huis heeft. Ook in dat geval is het de verantwoordelijkheid van de jeugdhulporganisatie (zowel segment C als B) om op te treden als hoofdaannemer. Dit houdt in dat de hoofdaannemer opzoek gaat naar een onderaannemer die wel de benodigde jeugdhulp kan leveren. De hoofd- en onderaannemer maken hierover afspraken en sluiten onderling een contract af. Een onderaannemer hoeft niet gecontracteerd te zijn bij de regio.

Meer informatie

Meer weten over hoofd- en onderaannemerschap? Bekijk

  • de veel gevraagd pagina, waar o.a. ingegaan wordt op de rolverdeling tussen hoofd- en onderaannemer
  • presentaties en voorbeelden van jeugdhulporganisaties over hoofd- en onderaannemerschap, te vinden op de documenten en toolkitpagina.

Op Ikzoekjeugdhulp.nl staat het overzicht van alle gecontracteerde jeugdhulporganisaties.