logo regionale samenwerking Amsterdam-Amstelland & Zaanstreek-Waterland

Jeugdhulp regionale samenwerking
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Vanuit het programma Transformatie is de website jijvoordejeugd.nl gestart. Hierop vind je geactualiseerde informatie, nieuws en activiteiten. Neem een kijkje

Blijvend Veilig (voorheen: Effectieve aanpak Jeugdbescherming) richt zich op het ontwikkelen van een nieuwe werkwijze om de veiligheid in gezinnen en huishoudens te realiseren die duurzaam, effectief en perspectiefvol is. De organisaties Jeugdbescherming regio Amsterdam, Veilig Thuis, Raad voor Kinderbescherming Amsterdam, Samen DOEN, BlijfGroep, gemeente Amsterdam in samenwerking met het Openbaar Ministerie hebben de handen hiervoor ineen geslagen. Zij hebben zich gecommitteerd om een nieuwe werkwijze te implementeren en hun organisaties voor wat betreft hun rol, taken en verantwoordelijkheden daarop aan te passen.

Naar de website van Blijvend Veilig.

Het project is aangemerkt als landelijke pilot van het ministerie van J&V. Dat betekent dat er ruimte is om te experimenteren (lees hier een artikel op voordejeugd.nl, een landelijk programma voor transformatie jeugdhulp)

Wat willen we bereiken?

  • Directe veiligheid: geweld en onveilig gedrag stoppen
  • Blijvende veiligheid: ervaringen verwerken en aan de toekomst bouwen
  • Samenwerken en reflecteren: een blijvend veilige basis creëren

Projectleider
Janneke van Eijk. Lees haar verhaal.

Extra informatie