logo regionale samenwerking Amsterdam-Amstelland & Zaanstreek-Waterland

Jeugdhulp regionale samenwerking
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

 

Alle jongeren een JIM!
JIM staat voor Jouw Ingebrachte Mentor en is het familielid, de buur of bekende die een steun en toeverlaat is voor de jongere. In deze workshop nemen we je mee wat JIM betekent voor een jongere, de JIM en voor jou als professional.

Op dit moment wonen 45.000 jongeren niet thuis. Nederland is koploper uithuisplaatsingen in Europa. Kan dit nu niet anders?
De JIMaanpak is in 2013 gestart als ambulant antwoord op de uithuisplaatsing van jongeren. Na een jaar bleek een intersectoraal team in nauwe samenwerking met JIM 90% van de jongeren thuis of in het netwerk te kunnen houden! Zes jaar later is de JIMaanpak uitgerold in het land en wordt JIM ook toegepast in o.a. wijkteams, de GGZ, bij zwerfjongeren en op school.
Na een uur weet je waarom jongeren zoveel aan een JIM hebben, hoe JIM’s met professionals willen samenwerken en hoe de zes JIMprincipes leidend zijn voor JIMprofessionals.

  • Aantal deelnemers: 50
  • Workshopleiders: Suzanne de Ruig, oprichter stichting JIM,  systeem therapeut (Stichting JIM) en Tessa Hofstede, ambulant hulpverlener (Spirit)

Registeer je nu!

Meer informatie & volledige programma