logo regionale samenwerking Amsterdam-Amstelland & Zaanstreek-Waterland

Jeugdhulp regionale samenwerking
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Vanuit het programma Transformatie is de website jijvoordejeugd.nl gestart. Hierop vind je geactualiseerde informatie, nieuws en activiteiten. Neem een kijkje

Alleen samen met jeugdigen en opvoeders kunnen we de jeugdhulp verbeteren. Ervaringsdeskundige opvoeders en jeugdigen formuleerden daarom wat voor hen belangrijke principes zijn voor goede jeugdhulp. Deze leidende principes vormen de ruggengraat van de jeugdhulp.

Hoe kun je hierover met elkaar het gesprek aan gaan. Daarvoor is het Jeugdhulp Memoryspel ontwikkeld: reflectie op thema’s die volgens opvoeders en jeugdigen belangrijk zijn. Het Memoryspel is onderdeel van de Schatkist.

Leren door te reflecteren kent drie dimensies:

  • Technisch instrumenteel: werk ik op een effectieve en efficiënte manier? Gebruik ik de juiste methoden, technieken en richtlijnen? En kan ik uitleggen wat ik doe en waarom?
  • Normatief: welke normen en waarden beïnvloeden mijn handelen? Maak ik de juiste afwegingen? En hoe komen deze tot stand?
  • Persoonlijk: wat denk, voel en wil ik? Is mijn handelen oprecht?

Workshops Memoryspel

Wil je weten hoe je het spel kan inzetten? Meer weten over hoe je de Schatkist kan gebruiken in jouw team en organisatie? Er zijn drie workshops die begeleid worden door Milan Nieweg en/of Nita van Veluw van JSO.

  1. Workshop 1 is op dinsdag 2 maart van 9.00 tot 10.00 uur: Zelf leren het Memoryspel te spelen
  2. Workshop 2 is op donderdag 18 maart van 10:30 tot 11:30 uur: Zelf leren het Memoryspel te spelen
  3. Workshop 3 op vrijdag 19 februari 10:30-11:30 uur: De waarde van de Schatkist voor jouw team/organisatie

Aanmelden voor een workshop kan bij info@jso.nl. Vermeld, behalve je eigen gegevens, de datum van je workshop. Let op: aan een workshop kunnen maximaal 12 mensen deelnemen, vol is vol.

Zelf aan de slag met het Memoryspel? Dat kan

Het Jeugdhulp Memoryspel is beschikbaar voor professionals.

  • Jeugdhulp Memory bestellen? Stuur een mail naar info@dsgn.frm.nl  o.v.v. Jeugdhulp Memory spel. Vermeld duidelijk de naam van je organisatie, de naam van de persoon en het adres waar het spel naar toe moet worden verstuurd. Per organisatie kun je max 5 exemplaren bestellen.
  • Jeugdhulp Memory kun je ook online spelen www.jeugdhulpmemory.nl Het wachtwoord om het spel op te starten is: 5428
  • Wil je het (online) memoryspel in een workshop volgen, mail naar info@jso.nl