logo regionale samenwerking Amsterdam-Amstelland & Zaanstreek-Waterland

Jeugdhulp regionale samenwerking
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

Bijeenkomst over Inkoopstrategie 2017 goed bezocht

“Prettig om op de hoogte te zijn over de inkoopstrategie”, “Helder en goed verhaal”, “We kunnen ons nu tijdig voorbereiden”. Zomaar enkele reacties van deelnemers tijdens de zeer goed bezochte informatieavond voor vrijgevestigden op 19 april in Amsterdam, over de nieuwe inkoopstrategie 2017 voor de regio Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland.

Op 11 mei besluiten de wethouders van de veertien samenwerkende gemeenten of de jeugdhulp in de regio Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland per 1 januari 2017 gaat werken met een vernieuwde integrale aanpak. Deze aanpak staat beschreven in het plan Inkoopstrategie voor de specialistische jeugdhulp 2017. De integrale aanpak is een volgende stap in de transformatie van het jeugdstelsel dat met de nieuwe jeugdwet in 2015 is ingezet. De afgelopen twee jaar is gewerkt aan het stevig neerzeten van de jeugdhulp in de wijk.

Behalve presentaties over de inkoopstrategie, werd er geoefend met het perspectiefplan en was er een informatiemarkt. Op de markt werden vragen gesteld over administratieve zaken, het plaatsen van gegevens van instellingen en praktijken op Ikzoekjeugdhulp.nl en over Matchpoint. Ook een goede afvaardiging van het Ouder- en Kindteam en de belangenorganisatie AKJP waren aanwezig