logo regionale samenwerking Amsterdam-Amstelland & Zaanstreek-Waterland

Jeugdhulp regionale samenwerking
Amsterdam-Amstelland &
Zaanstreek-Waterland

In 2021 verandert het stelsel in Amsterdam, per 2022 volgen Diemen, Uithoorn en Ouder Amstel (DUO gemeenten). Hier vind je het voorlopig overzicht met de contactgegevens van de 10 kernpartners Hoog specialistische jeugdhulp Amsterdam, tbv verwijzers, in afwachting van definitieve contractering.

Achtergrond

Na een aanbesteding zijn Amsterdam en de DUO gemeenten op dit moment in gesprek met 10 beoogde kernpartners, waarmee een duurzame samenwerking wordt aangegaan. Het uitgangspunt is goede en efficiƫnte zorg op maat en in de eigen wijk voor kinderen, jeugdigen en ouders die dat hard nodig hebben (zie ook de inkoopvisie).

De voorbereidingen van deze vier gemeenten, samen met tien beoogd kernpartners en verwijzers, zijn in volle gang. Met als doel om op 1 januari contracten met maximaal 10 kernpartners te hebben en met hen in de komende 6 jaren het jeugdhulpstelsel verder door te ontwikkelen.

Wat verandert er per 1 januari 2021?

Amsterdam heeft vanaf 1 januari 2021 een nieuwe werkwijze en werkt vanaf die datum samen met maximaal 10 kernpartners die (hoog)specialistische jeugdhulp bieden. Deze nieuwe werkwijze geldt in de DUO gemeenten ook, maar een jaar later, vanaf 1 januari 2022.

Het huidige jeugdhulpstelsel blijft in 2021 hetzelfde voor 13 gemeenten (Aalsmeer, Amstelveen, Beemster, Diemen, Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerland en Zaanstad).

Updates, en meer informatie over de kernpartners, vind je zodra bekend op de pagina Nieuws.